Ku

YKS günü için sessizlik uyarısı

26.06.2020

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27 – 28 Haziran 2020 tarihlerinde 3 oturum olarak düzenlenecek sınavlarda ter dökecek adaylar için sessizlik uyarısında bulundu.

Sınava girecek adaylara başarılar dileyen Rektör Prof. Durmuş, şunları söyledi, “Küresel salgın haline gelen koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında adaylar sınava girecek. YKS’ye girecek adaylara maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen adaylar maske, siperlik ve dezenfektanı ile sınava gelebilecek. Ancak sınav boyunca hepimize düşen çok önemli bir görev var. Bu ülke geleceğimiz olan gençlerimizin omuzları üzerinde yükselecektir. Gençlerimiz bizlerin geleceğidir. Lütfen sessiz olalım çocuklarımızın geleceğimizi karartmayalım, sınav süresi boyunca sessiz olalım. O yüzden 27 Haziran Cumartesi günü saat 10.15 – 12.30 saatleri arasında yapılacak olan YKS – Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran Pazar günü saat 10.15 – 13.15 saatleri arasında yapılacak olan YKS Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ile aynı gün 15.45 – 17.45 saatleri arasında yapılacak olan yabancı dil sınavına girecek olan adayların olumsuz etkilenmemesi için sessizlik konusunda duyarlı olmalıyız. O yüzden çocuklarınızı veya yakınlarınızı sınava gireceği okula bıraktıktan sonra okul girişi veya bahçesinde beklemeyin.”